3voor12 Overijssel

Pedro Pico pop was nat, maar viel niet in het water

Nieuwe locatie, ouderwets goed programma

door: Anne-Marie Kok & Serge Hasperhoven.

Zaterdag is de eerste regendag na een week lang prachtig weer. Veel pech voor Pedro Pico Pop, want het festival is niet uitverkocht. Op een mooie dag kopen mensen misschien nog kaarten aan de kassa, maar in de regen zullen minder mensen die neiging hebben gehad.

In de middag is het nog erg rustig, waardoor openingsact Jagd staat te spelen voor een paar groepjes op het verder lege veld. Maar we zien een prima optreden. Als het wat drukker wordt zijn de mannen van Death Alley aan de beurt. Zij gooien het tempo omhoog en vanaf dat moment is het festival aan!

Pedro Pico Pop heeft een breed programma, verdeeld over vier podia. De grotere namen staan afwisselend op Stage 1 en 2. In de tent vind je vooral DJ’s, maar ook een act als Bokoesam. Bijzondere vermelding verdient de Rock&Roll Stage. That’s were it happens! Rock & roll krijgt hier een nieuwe betekenis. Niet alleen swingt het de pan uit met vuige bandjes, maar ook het hooigooien wordt hier tot kunst verheven. 

Hoogtepunt? Dat was Indian Askin, die in de stromende regen een dampende show speelde! 

Grootste naam? The Animals. Een vol veld ziet dat de mannen het nog best kunnen, al komen de meeste mensen zo te zien niet voor deze band. Toch is het een mooie afsluiter voor main stage. 

Conclusie? Pedro Pico Pop is een te gek festival, dat ook op de nieuwe locatie een mooi en sfeervol terrein heeft gecreëerd. Kijk verder naar ons fotoverslag voor een indruk van de dag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12