3voor12 Overijssel

Jan Terlouw Junior and The Nightclub

releaseparty in rood fluweel

Tekst en foto's door Roy Manuhutu

Bij aankomst wanen we ons in een fantastische film noir scène. De rode loper ligt uitgerold tot op de stoep bij de poort, binnen het terrein een gedeelte afgebakend met politielinten, contouren van personen die daar hebben gelegen… vermoord? In de hal een tafereel met een bank met pizza en een kapot geslagen TV. Het belooft een mysterieuze avond te worden!

Nog voor het officiële concert begint is er genoeg te doen: een Bulgaars trio en een goochelaar verwelkomen de binnenstromende gasten. Het geroezemoes van het inmiddels volgestroomde, in Moulin Rouge decor omgebouwde Burgerweeshuis, met rood fluweel aan de wanden en een VIP-area achterin, verstomt. Er komt een gemaskerd persoon binnen die achter de piano plaatsneemt en begint te spelen. Meer gemaskerde mensen met instrumenten nemen plaats bij de piano, een saxofonist, trombone- en cellospeler maken het ensemble compleet. Een gewaagde tapdance/strip-act en dan komt de presentator het podium opgelopen. Jan Terlouw Junior & the Nightclub begint met spelen. De nummers ademen een jazzy sfeer, de roaring Twenties klinken er in door, maar ze hebben een moderne touch gekregen dankzij een geweldige ritmesectie en het gebruik van diverse synths. Ook de gastmuzikanten die meespelen, de saxofoon, de gitaar en de vrouwelijke stem doen recht aan de nummers. Van jazzy tot rauwe dance, Jan Terlouw draait er niet omheen dat hij van vele markten thuis is.

De theatrale setting zorgt ervoor dat je meegenomen wordt in het verhaal dat in de nummers en ertussen verteld wordt. Het is een mooi begin van een zegetocht voor Jan Terlouw & The Nightclub, en over een paar jaar kunnen we zeggen, we waren erbij toen dit sprookje begon!

Meer weten over de achtergrond van het verhaal? Lees hier ons eertdere interview met Jan Terlouw Junior!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12