ESNS18: De enige fetisj van Wulf is zijn bandana

Prima huppelkutjeshits voor de Libelle Zomerweken

Wie radio luistert, heeft ongetwijfeld al eens een liedje van Wulf gehoord. Zonder het te weten. Zijn liedjes zijn honderden keren gedraaid op diverse zenders. Je fluit ze vrolijk mee, en het volgende moment ben je ze zo weer gans vergeten: 'Summer On You' (met Lucas & Steve en Sam Feldt), 'Mind Made Up', 'All Things Under The Sun', zonder dat je het weet allemaal hits van Wulf.

Het Nederlandse label 8Ball, bekend van Alain Clark, Miss Montreal en Di-rect, investeert de laatste tijd veel in nieuwe Nederlandse artiesten. Met succes, omdat ze die artiesten op alle gebieden adviseren. Uit hun stal treden vanavond Maan, The Overslept en Wulf op. Wulf is een dromerige jongeman met een bandana uit Weesp. Hij zegde zijn goedbetaalde baan - ik gok bij een bank - vaarwel om zijn passie voor muziek na te jagen. Sindsdien is hij niet meer van de radio te jagen. Al zijn hits testen als een tierelier.

Wat is er op aan te merken?
Het irritante is dat er eigenlijk weinig op aan te merken is. Wulf is een uitstekende zanger, zowel de hoge als de lage regionen beheerst: hij slaagt vlekkeloos voor de verplichte ballad-test ‘More Than This’. Ook zijn liedjes zijn bijna zonder uitzondering op het eerste gehoor toegankelijk en mee te zingen. Zijn band oogt wat kleurloos, maar zit vol goed ingespeelde huurlingen. En Wulf komt ook nog eens sympathiek over.

En toch?
Toch knaagt het. Wulf moet straks een clubtoer spelen. Daarom is Wulf gaan vloggen om meer inzicht te geven in zijn enerverende leven, maar tot nu toe kijken alleen zijn moeder en zijn buurvrouw. Het moet veel meer gaan schuren, het moet meer persoonlijkheid krijgen. Meer die doodgereden zwervende wolf van over de grens, minder het jongetje, dat ging huilen om de film over Wolfgang Amadeus Mozart. Een lekker vet druipende hoofdwond onder die bandana. Anders eindigt dit talent op de Libelle Zomerweken en daar wordt niemand gelukkig van.

 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12