3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Hot Milk brengt nostalgische poppunkvibe

Emo-poppunkers uit Manchester doen sterk denken aan begindagen Paramore

Wat begon met een fles wijn en een akoestische gitaar op een regenachtige dag in 2016 is inmiddels al zes jaar bekend als de band Hot Milk, bestaande uit beste vrienden Jim en Hannah, alias Han. Ze ontmoetten elkaar in een bar en er ontstond al snel een hechte vriendschap met de voorliefde voor emo-powerpop als fundering. De krachtige, ruwe vocals van Han in combinatie met de aanstekelijke gitaarriffs van Jim zorgen voor een explosieve dynamiek. Ze zingen over thema’s als liefde, verlies en de zoektocht naar eigen identiteit. Het sombere weer wat ze kennen uit hun hometown Manchester en het snakken naar opvulling van een leegte resulteert snel in een goed gevuld repertoire.

Dat sombere weer komt tijdens hun show vandaag helaas ook om de hoek kijken in Schijndel, maar binnen in de Jack-tent is er een andere storm gaande. Vanaf minuut één knalt de band van het podium af met hun compleet zwarte outfits en ruwe uithalen. De korte zwarte haren van zowel Han als Jim veranderen al snel in een plakkerig, nat geheel door het hevige headbangen. De bandleden bewegen driftig en vol energie over het podium. De band is goed op elkaar ingespeeld, speelt een vlekkeloze show en aan het spelplezier is duidelijk af te lezen dat de twee heel goede vrienden zijn. 

Hot Milk is een perfect voorbeeld van een typische poppunkband. Met de snedige riffs, een explosief tempo en screams in emo-songs als ‘PARTY ON MY DEATHBED’ en ‘CANDY COATED LIE$’ weten ze het publiek in The Jack recht in hun punkhartje te raken. Ze hebben een soort nostalgische vibe om zich heen hangen ondanks dat de band pas sinds 2018 bij elkaar is. Doordat de sound van Hot Milk vergelijkbaar is met beginperiode Paramore en het explosieve blink-182 kan een groot deel van het publiek zijn of haar teenage dirtbag fase weer even helemaal herleven. 

Aan het einde worden de drumsticks van drummer Harry Deller het publiek ingegooid en bassist Tom Paton houdt zijn bas in de lucht, terwijl de gitaar van Jim nog schel doorklinkt. Hoe het kan dat de stem van Han en Jim nog niet helemaal kapot is, vragen wij ons echter wel af.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12