ESNS18: Dodecahedron geeft Noorderslag een pak op zijn donder

Technische black metal uit Tilburg doet Oosterpoort op grondvesten trillen

Iedereen die rond een uur of twee in de bovenzaal van de Oosterpoort is, ervaart een beving van formaat door het compromisloze gebulder van Dodecahedron.

Gehuld in mist, begint de hardste band van vanavond relatief rustig aan zijn optreden. De groep bouwt middels een instrumentaal nummer de spanning op, waarna ze een genadeloze bak herrie door de zaal blazen. Dodecahedron zal normaal voor een heel ander publiek spelen en de verafschuwende blikken van enkele toeschouwers spreken boekdelen. Sommigen zijn binnen vijf minuten dan ook alweer vertrokken. Binnen het genre is Dodecahedron echter wel een grote naam. De uit Tilburg afkomstige formatie mocht hun uiterst technische, duistere variant van black metal al op meerdere festivals ten gehore brengen. Vanavond is het voor velen even wennen.

Nieuwe zanger William van der Voort (Ggu:ll) brult met alle kracht die hij in zijn lichaam heeft over behoorlijk duistere onderwerpen, de dubbele bas dondert als een gigantische onweersbui door de ruimte en het technisch indrukwekkende gitaarspel kraakt en schreeuwt hier doorheen. Dodecahedron zorgt voor een behoorlijk intensieve show. Het is zeker geen muziek die je vaak tegenkomt op Noorderslag, maar niettemin een hele welkome afwisseling. Het vijftal speelt echt retestrak, en vormt een ware traktatie voor de aanwezige liefhebbers.

Was er tussen al het kabaal nog wel een melodie te herkennen?
Absoluut. De twee gitaristen, beide gehuld in een zwarte jas met hun capuchon op, wisselen indrukwekkende solo’s af met supersnelle riffs. Het melodieuze aspect wordt niet vergeten, al lijkt dat op het eerste gezicht misschien anders.

Gaan we deze band nog vaak horen?
Liefhebbers van het genre zeker wel. De band staat ook komend jaar weer op diverse festivals waar de echte metalfan zijn hart kan ophalen. Afgezien daarvan, nee. We verwachten de heren niet binnenkort op 3FM te kunnen horen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12