3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 IDLES: Eerlijk over het lot van het leven

De tent is een ziedende puinhoop van zwaaiende ledematen en pure vreugde. De mannen van IDLES gaan vanaf moment één vol gas met een hypnotiserende intensiteit en rauwe kracht die boeiend en bedwelmend is. Het is meteen duidelijk dat IDLES iets... ongrijpbaars heeft.

Het is een mix van euforie en vrolijkheid, vastgehouden door een hart van protest, weerstand en dwaasheid. Vanavond heeft het gevoel van een religieuze dienst met dominee en frontman Joe Talbot die het rechtvaardige woord predikt. De mannen dragen een innerlijke woede met zich mee, maar het is woede die zich manifesteert als vreugde op het podium. Ze zijn ongelooflijk open en angstaanjagend eerlijk over het lot van het leven als mens in de wereld. Voor het onwetende oor aggressief. Veel nummers komen uit het in 2018 verschenen album ‘Joy as an Act of Resistance’.

Gitarist Mark Bowen pakt meermaals zijn kans om met zijn gitaar over het hekje te klimmen en  tussen het publiek te spelen. Het is een collectieve ervaring, het publiek maakt echt deel uit van de show. De gitaren zijn geen eenvoudige thrash - er is natuurlijk de thrash-dynamiek, maar er is ook een goed doordachte textuur in het spelen. Dit is moderne, dringende, brute punk rock met een boodschap. IDLES bewijst dat luidde, confronterende gitaarmuziek ook zacht en kwetsbaar kan zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12