Popronde maakt volledige line-up voor eindfeest in Amsterdam bekend

Rondreizend showcasefestival komt traditiegetrouw tot zijn eind in de hoofdstad

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat de Popronde begon. Het rondreizende showcasefestival voor Nederlands talent doet dit jaar liefst veertig verschillende steden aan met een selectie van tientallen acts. Op zaterdag 30 november is het tijd voor de klap op de vuurpijl: het traditionele eindfeest in Amsterdam. Vandaag maakt de organisatie de line-up voor zijn grootse finale compleet. 

Op vier podia in De Melkweg spelen 26 acts de laatste show van hun gigantische avontuur. Het programma is zo breed als het de afgelopen twee maanden was en reikt van keiharde rock en creatieve hiphop tot hippe elektronica en fijnzinnige folk. Om middernacht wordt bovendien de Paul Smits Award uitgereikt aan de beste performer van de Popronde, gekozen door het publiek. De prijs werd in 2017 jaar voor het eerst uitgereikt om de dat jaar overleden Paul Smits te eren. Smits was de voorzitter van Stichting Popwaarts, de organisatie achter de Popronde. Tot nu toe mochten A Mili en Megan de Klerk van EUT de prijs op hun naam schrijven. 

Op de line-up van het eindfeest zijn zeven 3voor12 Popronde-talenten te vinden: LO-FI LE-VI, WIES, Real Derek, Paracetamol, NEMSIS, A.M. SAM en la loye.

Verder staan op het programma: Robin Kester, Áslaug, Destructive Penguings, The Vices, Gumbo Kings, Bony Macaroni, Get Jealous, Foxlane, Queen's Pleasure, GIAN, Kay Slice, Andy Smart / Teddy's Last Ride, The Resurrection, Druiprek, Suzy V, Eva van Manen, Bec Plexus & No Compliments en ZALM. 

Alle informatie over het Popronde Eindfeest (inclusief blokkenschema!) is hier te vinden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12