BKS17: Cigarettes After Sex blijft zingen in de kerk

Amerikaanse shoegaze herhaalt teveel

Het zweet in Stage Three van Her is amper opgedroogd, of de volgende band komt aan bod waarin seks een wezenlijk onderdeel is. Cigarettes After Sex (CAS), de band rondom Texaan Greg Gonzales is heel wat poëtischer in het omschrijven van de liefde dan zijn voorgangers, maar muzikaal tapt het uit een totaal ander vaatje. CAS heeft in alle opzichten weg van Slowdive: waaierende gitaren met een stuk minder noise dan een My Bloody Valentine en een stem die te verstaan is en ook nog eens bizar veel lijkt op die van Neil Halstead.

CAS doet niet aan concessies. Bijna ieder nummer is kristalhelder, mooi, maar ook bijzonder traag. Het tijdstip en de setting lenen zich niet voor dergelijk gezwoeg. Je mist ook nog eens weinig als je het podium niet ziet: alleen maar wit licht en een band die aan de grond vastgenageld lijkt. Gonzales en consorten geven op het eind alsnog een beetje vaart met doorbraaksingle 'Affection’ - waarbij iedereen voluit meezingt met een onverwacht ‘go fuck yourself’ – en de sterke, bijna onherkenbare cover van REO Speedwagons ‘Keep On Loving You’.

HET MOMENT:
De vertwijfeling die je na drie nummers ziet bij het publiek: goed plekje zoeken voor Arcade Fire of toch nog even blijven? Het wordt voor veel mensen dat eerste, de rest steekt er graag nog eentje op.

Cigarettes After Sex speelde nog een intieme sessie in de bossen. Die kun je hier terugkijken.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12