'Hoe kan ik me Nederlander voelen als de premier me het land uit wil?'

Politico bespreekt Nederlandse segregatie met hoodvlogger Ismail Ilgun

De in Nederland geboren Ismail Ilgun wilde er altijd bij horen in Nederland, maar de ophef na zijn hoodvlogs vorig jaar – waar hij spijt voor betuigt – heeft zo'n beerput aan racisme geopend dat hij het nu niet zeker meer weet. 'Als de premier zegt: "Tuig van de richel, ga terug naar je eigen land", hoe moet ik me dan thuisvoelen in Nederland?', zegt Ismail tegen de vooraanstaande Amerikaanse website Politico. 'De premier moet er zijn voor alle mensen in Nederland: Joods, Nederlands Turks, Moslim, het maakt niet uit.' De Amerikaanse politieke website interviewt Ismail omdat immigratie een hot topic is bij de huidige verkiezingen en Ismail volgens hen vaak gebruikt wordt om de ergste stereotypes rondom hangjongeren te laten zien.

De grote oorzaak voor onbegrip tussen bevolkingsgroepen in Nederland is volgens Ismail dat 'we nooit leren om samen te leven. Op mijn school was bijna iedereen Turks, of Marokkaans, dus we mixen haast niet met 'Nederlanders' en daarom weten anderen vaak niet hoe we echt zijn.' 

Maar ondanks het racisme en de doodsbedreigingen die Ismail en zijn familie over zich heen kregen afgelopen maanden, keert zich toch niet helemaal af van de Nederlandse samenleving. Deze verkiezingen probeert hij namelijk zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen op 15 maart, door mee te doen aan de !METS-campagne. Daarover komen hij en één van de initiatiefnemers, platenbaas en rapper Jiggy Djé, 7 maart praten in 3voor12 Radio (vanaf 21:00 op 3FM). 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12