3voor12 Gelderland

#4df18: Dansen met Waltzburg op het Valkhof Festival

Band verzorgt perfecte soundtrack voor feestje

Het is de laatste avond van de Vierdaagsefeesten en daarmee ook van het Valkhof Festival. De sfeer was al uitgelaten in de stad – mede door het uitstekende weer, de wandelaars die de Nijmeegse Vierdaagse hebben uitgelopen én de vele goedgemutste bezoekers – en alles wijst erop dat het deze laatste avond weer een vrolijke bedoening gaat worden.

Het publiek van het Valkhof Festival heeft zin in een feestje, een laatste saluut aan zeven dagen sfeer en muziek in de stad voordat de brakheid en ontnuchtering definitief toeslaat na vandaag. Enter Waltzburg: een band die vanavond de perfecte soundtrack verzorgt voor een dansfeestje.

De Nijmeegse band – voorheen Wolves Dressed in Sheep - maakt smeuïge upbeat indie met catchy melodieën en heeft geen gebrek aan energie, zo blijkt deze vrijdag. Het is een en al beweging op het podium: we tellen onder meer een onstuimige frontman, een springerige keyboardspeler, een hupsende bassist en een dansende zangeres. De band slaagt er feilloos in om die energie over te brengen op het volop aanwezige publiek. De eerste voorzichtige pasjes worden al na de eerste nummers gemaakt en de rest van de set staan de benen niet meer stil, met als hoogtepunt het enorm pakkende en melodieuze ‘Ghost’.

Sure: de synths klinken af en toe net zo fout als de soloplaten van Miami Vice-ster Don Johnson in de jaren tachtig en sommige nummers lijken variaties te zijn op Alphabeats ‘Fascination’, maar dat geeft niet. Het publiek vroeg om een dansfeestje vanavond. Waltzburg geeft ze dat met een optreden dat sprankelt en springt. Dat geldt voor de band én het publiek.

HET MOMENT:
Teveel om op te noemen. Frontman Menno Krivokutya die zijn ouders welkom heet die voor het eerst op het Valkhof Festival zijn? De bassist die een fanshirt draagt van Figgie, een band die eerder deze week op het Valkhof stond en die in het verleden wel eens een podium met Waltzburg deelde? De dansende menigte, zonder twijfel.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12