3voor12 Noord-Holland

Nieuwe Muziek: Dorpsstraat 3

Derde single in tijd van avondklok

Dorpsstraat 3 is geen onbekende in deze rubriek. Aan de tweede single Een Groot Gevaar is de nodige aandacht gegeven en met de eerste single De Priester hebben de mannen van deze Nederlandstalige band al laten horen een eigenzinnig geluid in huis te hebben. Er zit een fijne donkere laag in. Bovendien lijkt het alsof je in een tijdmachine wordt getrokken naar het leven van lang geleden. Dat is met de derde single Hoe Lang die inmiddels is verschenen niet anders.

,,Dit is een van de eerste liedjes die ik voor Dorpsstraat 3 gemaakt heb waar alles klikte.Die dag ging om 5 uur 's ochtends mijn wekker om naar mijn werk te gaan", zegt Merlijn Breedland van de band, Op diezelfde middag begint hij aan Hoe Lang.

,,Opeens was het drie uur 's nachts en sta je in je studio te dansen op de muziek die je net hebt gemaakt. En toen wist ik dat dit de kant is die ik op wilde gaan met Dorpsstraat 3. Hoe lang is geschreven rond de tijd dat er een avondklok geldig was in Nederland en gaat over de verwarring van verliefdheid in een tijd waarop alles al anders is dan je gewend bent", vertelt hij over Hoe Lang. Net als de vorige twee singles vormt het nieuwe werk onderdeel van de debuut EP Bijgeloof In De lage Landen.

Klik hier voor Hoe Lang

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12