3voor12 Den Haag

Eerste namen voor 10e editie Rewire bekend

Het wordt een festival van primeurs en presentaties

Van 3 t/m 5 april 2020 is het tijd voor alweer de 10e editie van het Rewire festival. Het festival dat concerten, interdisciplinaire performances, talks, workshops en filmvertoningen combineert in de Haagse binnenstad. De eerste namen én primeurs zijn aangekondigd en wij worden er blij van.

Op vrijdag 3 april presenteert Hildur Guðnadóttir haar soundtrack voor de Grammy-genomineerde HBO serie ‘Chernobyl’, waar ze al een Emmy voor heeft gekregen. De IJslandse componist zal bewerkte opnames van Ignalina (de ontmantelde elektriciteitscentrale in Litouwen waar de serie is opgenomen) en live vocale orkestraties presenteren in de Elektriciteitsfabriek. Hoe toepasselijk.

Britse elektronische producer én klassiek pianist Jon Hopkins presenteert op zaterdag 4 april 2020 zijn nieuwe performance ‘Polarity’. Niet alleen de performance, maar ook de locatie is een primeur. Rewire wijkt namelijk speciaal voor dit optreden uit naar het Scheveningse Zuiderstrandtheater. Hopkins zal hier voor een zittend publiek de vleugel bespelen, vergezeld door producer en gitarist Leo Abrahams, violiste Emma Smith en celliste Laura Moody.

Verder zien we op de lijst The Caretaker - het alias van de elektronische muzikant Leyland James Kirby – staan. Hij presenteert een nieuwe show waarin zijn muziek wordt gecombineerd met live beelden van visueel kunstenaar Weirdcore. Genoeg primeurs en nieuwe dingen te zien dus!

Dit alles is met elkaar verbonden door de rode draad van het festival. De organisatie heeft gekozen voor ‘(Re)setting’. Het thema onderzoekt hoe mensen en geluid zich verhouden tot (veranderende) omgevingen. In een tijdperk dat wordt bepaald door de interactie van de mens met de natuur en voortschrijdende technologische ontwikkelingen, reageert (Re)Setting op nieuwe luisterervaringen, verstedelijking, het veranderende rurale landschap en de ecologische crisis.

Andere bekendgemaakte acts zijn:

  • Ami Dang
  • Anna Meredith
  • Ben LaMar Gay
  • Blacks’ Myths
  • Cucina Povera
  • Dis Fig presents Purge
  • Ex Eye
  • Gabber Modus Operandi

En dat is nog lang niet alles. Check de website van Rewire voor de volledige lijst! Hier kun je ook meteen tickets kopen. Nu nog met € 10,- korting, dus wacht niet te lang.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12