DGTL gaat duurzaam gedrag belonen met speciale ECO-coins

Eerder ging het festival al volledig vegetarisch

Groene jongens daar bij DGTL Festival. Vorig jaar al schakelde het dance-evenement over op volledig vegetarische catering en groene stroom, dit jaar introduceert het weer iets nieuws: bezoekers worden voor duurzaam gedrag beloond met zogenaamde ECO-coins. Wat dat inhoudt? Door mee te doen aan workshops en kunstprojecten op het festivalterrein, kun je de speciale duurzaamheids-munten verdienen, die je uit kan geven aan eten, muziekdownloads en zelfs toegang tot een speciale 'TBA secret area'.

'De ECO’s zijn bij vele plekken op het festival te verdienen, waaronder in ‘DGTL DOWNTOWN’; een nieuw festival gebied waar projecten rondom duurzaamheid en kunst samenkomen. In DOWNTOWN werpt DGTL een blik op de nabije toekomst waarin afval niet meer bestaat, een circulaire economie is ingevoerd, schone energie lokaal wordt opgewekt, en ons voedselsysteem een duurzame upgrade heeft gekregen. Meer ECO’s zijn te verdienen bij ‘The Future of Food’, waar Nederlandse voedselpioniers nieuwe soorten voedsel voorschotelen die spoedig wereldwijd tot het dieet zullen behoren. Bij the Future of Food kijkt DGTL naar het jaar 2050, wanneer er naar schatting onvoldoende landbouwgrond is om de gehele wereldbevolking te voeden. DGTL biedt bezoekers hier de mogelijkheid om een nieuw smaakpallet te verkennen met de toekomstige texturen van een drastisch veranderd voedselsysteem.'

Er zijn wel meer festivals die hun steentje bijdragen aan de duurzaamheid, maar DGTL doet dat wel heel extreem. Naast de eerder genoemde plannen doet DGTL meer. Zo wordt op het terrein plastic gerecycled en wordt zelfs urine verwerkt tot water voor de Amsterdamse stadstuinen.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12