3voor12 Den Haag

‘Youngblood’ cover van IVYVOX eindelijk uitgebracht

Op reis naar De Grote Prijs van Nederland

Volg je al langer onze verslagen over de reis van IVYVOX naar De Grote Prijs van Nederland? Dan wist je allang dat IVYVOX een cover heeft opgenomen (lees de update hier). Ook wist je dat het een cover was van ‘Youngblood’ van 5 Seconds of Summer. Wat je nog niet wist, is hoe die klinkt. Dat weten we nu. Hij staat online bij NU.NL.

Qua waardering voor het nummer delen wij het enthousiasme van de producent van Postoffice studio’s, Amsterdam; die ging destijds helemaal los op de sound en de stem van IVYVOX. De cajon van drummer Dylan maakt het intiemer en de stem van Bianca voegt een kwetsbaarheid toe die het origineel ontbeert. Persoonlijk zijn wij hierdoor juist ook heel erg benieuwd naar een vol-akoestische versie van dit nummer door IVYVOX. Zo'n versie dichten wij veel zomerse hitpotentie toe. Maar ja, dan hadden we zelf maar zo goed moeten zijn.

Wat vindt IVYVOX er zelf van? We bellen met Irene, bassist en tweede stem van IVYVOX .

En? Tevreden?
“We zijn er erg blij mee! Echt, hij is zo goed geworden. Hij klinkt heel mooi, zeker ook door hoe goed het nummer is afgemixt door de Postoffice studio’s. Daar zijn we echt dankbaar voor.” 

Vertel nog eens: waarom dit nummer?  Neem ons mee in het keuzeproces van de band. 
“We moesten voor De Grote Prijs een Top 40 cover maken van een lied dat er in het afgelopen jaar in had gestaan. Dus wij hebben die lijst doorgespit. We dachten serieus aan Taylor Swift, of echt  Nederlandstalig met Goldband, ‘Noodgeval.’ Plots komt daar een mail van de organisatie waar een Top 100 aller tijden in staat. Daardoor werd de keuze veel breder. In de bandgroepsapp gingen we toen los door favorieten heen en weer te sturen. Pas toen ik ‘Youngblood’ stuurde, hadden we allemaal zoiets van: 'ja dit past wel bij ons, vet nummer!' Er was direct een klik.” 

Wat maakt dit dan een vet nummer en hoe hebben jullie het een IVYVOX-draai gegeven?
“Het is ergens een repeterend geheel van akkoorden, maar er zit veel gelaagdheid in, met steeds nieuwe intensiteit. Dat past ons wel. Ik denk dat we verder dicht bij het origineel zijn gebleven. Natuurlijk wordt het ons eigen omdat wij het doen. Wij brengen onszelf mee, zogezegd. Maar verder weet ik nooit zo goed wat onze sound is, haha!” 

Wat zeiden de mannen van 5 Seconds of Summer?
“Tsja, we hebben ze wel getagd, maar hebben niets terug gehoord… Maar goed, die gasten worden zo vaak getagd, dat zien ze vast niet. Misschien gaan we het ze nog direct sturen… Ik laat het je weten!”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12