3voor12 Tilburg

Paaspop en Roadburn afgelast in verband met coronavirus

Nieuwe maatregelen treffen festivals

Misschien zag je ‘m al aankomen, of wilde je het even niet geloven, maar het hoge woord is eruit. Bijeenkomsten en evenementen mogen niet meer georganiseerd worden, tot zeker 1 juni en dat heeft gevolgen voor festivals Paaspop en Roadburn; zij kunnen dit jaar niet langer doorgaan.

Tot vandaag gold nog een verbod van bijeenkomsten over de 100 man tot en met 6 april. Dit is verlengd tot 1 juni en de ondergrens van honderd personen vervalt. Deze maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus kondigde Grapperhaus, minister voor Veiligheid en Justitie, vanavond aan tijdens de persconferentie.

Paaspop zou op 10, 11 en 12 april plaatsvinden in Schijndel. Vlak na de persconferentie werd de site geüpdatet, dat het niet doorgaat dit jaar. Het volgende schreef team Paaspop op de site: “Na ruim 40 jaar lang het festivalseizoen te hebben afgetrapt, valt deze situatie ons zwaar. Echter, we zijn ons ervan bewust dat ziekenhuizen volstromen en dat er diverse branches hard worden geraakt.” Ze sluiten af met een steunbetuiging aan alle getroffenen. De nieuwe data van het festival vallen op 2, 3 en 4 april 2021.

Het team van Paaspop geeft aan druk bezig te zijn met het uitwerken en opstarten van de opties wat betreft aangeschafte tickets. Wie een ticket heeft, krijgt de mogelijkheid deze om te zetten naar de editie in 2021, of een restitutie.

Roadburn zou in de week daarop plaatsvinden in Tilburg: 16, 17, 18 en 19 april. Het Roadburn team brengt via Facebook het nieuws: dit jaar gaat het niet plaatsvinden. Ze vragen om begrip terwijl ze informatie verzamelen over het uitstel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12