Op dit nieuwe nummer gaat Frank Ocean fietsen met Jay Z en Tyler, The Creator

R&B-zanger blijft maar nieuwe muziek naar buiten gooien

Jarenlang was het stil rondom R&B-zanger Frank Ocean, totdat hij vorig jaar opeens twee albums uitbracht in een week: een visuele plaat Endless en het meesterwerk Blonde. Zou het weer vier jaar duren voor we van hem horen? Niet dus: de afgelopen maanden is zijn stem telkens weer te horen. Op zijn eigen single ‘Chanel’ en vooral ook op Calvin Harris-gigahit ‘Slide’.  

Nu is er dus weer een nieuw liedje: ‘Biking’. Het duurt even voordat zijn fietstochtje op gang komt – eerst krijgt Jay Z een minuut om de intro vol te praten – daarna zingt Frank hoe zijn spieren branden terwijl hij de heuvel op rijdt en met een wheelie weer naar beneden scheurt. Om uiteindelijk los te branden. Hij klinkt zo’n beetje als Young Thug in het outro, alsmaar herhalend dat hij ’50 thousand racks’ heeft. 

Het fietsen lijkt een metafoor voor rappen, het leven is net rondjes rijden en Frank mijmert ook nog dat hij en zijn vriend wel een baby willen. Genoeg stof tot nadenken wanneer je dadelijk op je fiets stapt en dit nummer aanzet. Tyler, The Creator staat er ook nog op, en wist je dat Tyler en Frank in 2013 ook al een liedje over fietsen maakten?

Blonde was vorig jaar 3voor12 Album van de Week en channel Orange in 2012 ook. Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12