3voor12 Tilburg

WOOHAH!2018: Duizend man voor de WK-finale

De ware voetballiefhebber kan wel even Boef missen

Zou het een bewussie zijn of niet? Tegelijkertijd met Boef en Boekoesam is de WK-finale, dus als je op WOO HAH! bent en niet veel op hebt met Nederhop, dan is een potje voetbal nog niet eens zo gek niet, al helemaal niet als je van Franse of Kroatische afkomst bent. Het veld tussen de Forest Stage en Lil Cube is dan ook afgeladen vol met minstens duizend man, waarvan het overgrote deel getooid is in een blauw shirt met een haantje erop. 

Een paar verdwaalde Kroaten zijn in de massa te ontwaren, maar bij nadere inspectie, blijken het Nederlanders te zijn met Modric-shirtjes. Supporters van de underdog en zij zijn hier zeker niet de enige. Als de wedstrijd is begonnen, klinkt er gejuich bij iedere mooie actie van de Kroaten. Daar is in het begin alle reden toe, want de Fransen zijn geen schim van hunzelf, maar als ze - tegen de verhouding in - scoren, is het ball hier op WOO HAH!. Bier vliegt in de lucht, alle aanwezige Franse vlaggen wapperen fier en de Marseillaise wordt spontaan ingezet. 

En als een waar concert waarbij de emoties ook alle kanten kunnen opvliegen, zijn het even later de Fransen die in mineur zijn en een handjevol Kroaten dat staat te juichen. Een vroeg hoogtepunt op de avond en de rest laten we toch maar voor wat het is. Er is nog meer te beleven op dit festival.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12