3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Heideroosjes smelten de paas(pop)haas als vanouds

De Limburgse punkband laat jong en oud zien dat zij dé motherfucking Heideroosjes zijn

De mannen van Heideroosjes kennen elkaar van de middelbare school. Frontman Marco Roelofs, gitarist Frank Kleuskens, bassist Fred Houben en drummer Igor Hobus komen uit Limburgse Horst-Sevenum en vormen al 35 jaar samen een band. Ze staan dit jaar voor de tiende keer op Paaspop en zijn daarmee inmiddels deel van het meubilair te noemen.

Het is de laatste dag van Paaspop 2024 en terwijl Tiësto (ofwel DJ Tosti, volgens Marco) staat te draaien, keert Heideroosjes terug naar de The Jack Daniel's Stage. De punkband levert de nodige kritiek op de huidige versie van het festival: “Het is een soort Tokyo kermis on speed”, zegt Marco. “Laten we zorgen dat Paaspop meer is dan platte techno!” Maar ook geven ze aan blij te zijn dat ze er weer kunnen staan en dat zijn wij ook! De tent is goed gevuld en aan het optreden is zeker niet af te zien dat de mannen inmiddels weer wat jaartjes ouder zijn. De harde punkmuziek in combinatie met de hoge sprongen van de band op het podium zorgen voor een levendig optreden. Met klassiekers als ‘Lekker Belangrijk’ en ‘Damclub Hooligan’ wordt de moshpit al snel geopend. Ook op nieuwe nummers als ‘Dirk Neukt Het Systeem’ en ‘Blijven Schreeuwen’ wordt enthousiast gereageerd. 

De Limburgse mannen weten er een gekkenhuis van te maken en op de voorwaarde: “als jullie dit kutnummer allemaal godverdommese kut helemaal kutje meezingen (en omdat jullie er geil van worden)” speelt Heideroosjes zelfs ‘Ze Smelten De Paashaas’. Het nummer dat de band al 35 jaar achtervolgt. Menig boomers klaphoesje gaat de lucht in om dit iconische moment vast te leggen. De nostalgische gevoelens zijn merkbaar aanwezig onder de Heideroosjes-kenners, maar er is ook genoeg jeugd te bekennen die net zo hard los gaat in de moshpit of net daarbuiten. Tegen het einde van de show volgt Marco het voorbeeld van verschillende mensen in het publiek en stagedivet een rondje door de tent terwijl ze “United Scum” spelen. Bassist Fred Houben kondigt lollig aan: “Ze breken alvast de rest van het terrein af en wij blijven hier spelen tot Paaspop ‘25!” Was het maar zo’n feest! Heideroosjes, plak er wat ons betreft nog maar 35 jaar aan vast.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12