Bekijk éíndelijk de Oscar-genomineerde videoclip van Happy Camper

Wat als je je leven vooruit zou kunnen spoelen zoals een vinyl-singletje?

Het is een beetje een gek verhaal: in februari 2015 werd ontwerpstudio Job, Joris en Marieke genomineerd voor een Oscar voor beste geanimeerde korte film. A Single Life was korte film over een meisje dat ontdekt dat ze kan tijdreizen met een vinylsingletje, met een liedje van Job z'n band Happy Camper dat werd gezongen door Pien Feith. Het woord videoclip is eigenlijk veel te kort door de bocht, maar vooruit, zo kun je 'm wel bekijken. 

Uiteindelijk ging Disney er met de Oscar vandoor (verdomme, Disney weer!), maar A Single Live was supersuccesvol: hij werd vertoond als voorfilm bij Gooische Vrouwen 2 en draaide op meer dan 200 filmfestivals over de hele wereld.

Maar goed, hij is nooit online te zien geweest (want festivals zijn geneigd korte films die online staan minder snel op te nemen in hun programma, want exclusiviteit-bla-bla). Spoel tweeënhalf jaar verder, en nu is-ie toch eindelijk op het internet te vinden. Kijk ‘m hiernaast.

Om dat te vieren, maakte Job Roggeveen alias Happy Camper ook nog een remix van het nummer ‘A Single Life’, waarmee het aanvankelijk vrolijk orkestrale liedje opeens klinkt als een epische synthpop-dansvloer-vuller a la Sylvan Esso. Luister 'm in onze #nieuwemuziek-playlist. Deze versie zal in het najaar ook verschijnen op het komende Happy Camper-album Gravity.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12