Twintigjarig Awakenings op zoek naar de 100 ultieme technoclassics

Stem nu op de mega lange longlist

The Bells van Jeff Mills? Een van de pioniers-tracks van de Belleville Three? Iets uit de donkere spelonken van de Berghain? Een moderne kraker uit Adam Beyer’s Drumcode stal? Een van aliassen van Richie Hawtin? Of een van de hits van Nederlanders als Speedy J, Steve Rachmad of Joris Voorn? Je staat voor een grote vraag: wat is de grootste techno klassieker aller tijden?

Dit jaar bestaat technobolwerk Awakenings alweer twintig jaar. Dat wordt gevierd met - natuurlijk - vier avonden in de Gashouder, plus voor het eerst een overdag-event in diezelfde monumentale hal. Onder meer Adam Beyer, Derrick May, Kevin Saunderson en Joris Voorn staan op de bill. Maar er komt ook een vuistdik boek met daarin naast enorm veel interviews en verhalen die lijst van 100 classics volgens jullie.

Er kan gestemd worden van 1 t/m 16 februari. Technofans kunnen kiezen uit meer dan duizend tracks die zijn gekozen door 3voor12’ers Atze de Vrieze en Rene Passet, in samenwerking met dj’s Joris Voorn, 2000 and One en Bart Skils. Iedere 100e stemmer krijgt een ticket voor het Awakenings jubileum in de Gashouder. Stemmen kan hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12