3voor12 Utrecht

Meer dan twintig acts uit provincie Utrecht naar Popronde 2019

Reizend muziekfestival maakt selectie bekend op 3voor12 radio

Op 3voor12 radio zijn gisteravond de namen bekendgemaakt van de 146 acts die zijn geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde. Tussen de bands en artiesten die dit najaar in de deelnemende steden spelen, zijn er meer dan twintig die opereren vanuit of wortels hebben in de provincie Utrecht.

Het volledige overzicht met de uitverkoren acts vind je op de site van 3voor12. Van de 146 geselecteerden zijn dit de acts die hun wortels (gedeeltelijk) in de provincie Utrecht hebben: Áslaug, Beerbottle Chopsticks, Bekir, Ben Forte, BLACK MONSOON, BONGLOARD, Boyle, Cymbaline, Electric Company, Grenadeers, Just, LVZY, MONTBLANK, MUDDY GREASE, Real Derek, Robin Kester, San Francisco, Scott & Young, TESSEL, The Koalaz, Three Little Clouds, Two and a Half Girl, VALENTINO., Barry de Wit en Wolf & Moon.

Podium voor opkomende acts
De Popronde biedt al meer dan twintig jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Vanaf medio september tot en met eind november treden elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Acts die eerder meededen met de Popronde - voordat ze doorbraken - zijn onder andere: Blaudzun, De Staat, Lucky Fonz III, John Coffey en Kensington. En afgelopen jaren hebben bands als Emil Landman, Tusky, Rondé, HAEVN, The Brahms en EUT succesvol deelgenomen aan de Popronde.

Veel inschrijvingen en 41 deelnemende steden
Het succes van de Popronde blijkt ook uit het aantal inschrijvingen. Dit jaar waren er rond de 1.000 acts die probeerden een plekje te verwerven. Daaruit heeft de selectiecommissie er 146 geselecteerd. De Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

In de komende maanden bepalen de kroegen, muziekcafés en theaters in overleg met de lokale coördinator welke acts we gaan zien in Woerden (zondag 29 september), Utrecht (donderdag 10 oktober) en Amersfoort (zaterdag 19 oktober). Net als voorgaande jaren doen we weer verslag van de Popronde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12