LUWTEN is helemaal niet onverschillig op dit tedere nieuwe liedje

Eigenzinnige indiefolktronica van zangeres Tessa Douwstra

Het is helemaal niet zo gek om dicht te klappen tijdens een ruzie. Terwijl de ander precies weet wat-ie moet zeggen en dat ook in tempo naar buiten laat bulderen, heb jij misschien meer tijd nodig om te bedenken wat je eigenlijk vindt en hoe je dat in godsnaam moet formuleren. Jouw stilte wordt misschien gezien als onverschilligheid – waarop de ander nog gefrustreerder raakt – maar dat is het helemaal niet. In tegendeel! 

Over dat thema verhaalt ‘Indifference’, het prachtig tedere nieuwe liedje van LUWTEN. De Amsterdamse zangeres Tessa Douwstra arrangeerde het nummer nogal eigenzinnig met hulp van onder andere percussionist Binkbeats: in de kern is ‘Indifference’ een stemmig folkliedje zoals Feist ze zo mooi maakt, maar dan aangekleed met broeierige synthesizers en weirde achtergrondkoortjes. Zullen we het maar indie-folktronica noemen?

LUWTEN scoorde eerder dit jaar vanuit het niets een bloghit met haar debuutsingle ‘Go Honey’ – dat op Spotify zo’n beetje evenveel is geluisterd in Manhattan als in Utrecht. LUWTEN gooide ook hoge ogen op Noorderslag en Grasnapolsky, en doet deze maand een korte tour door Nederland.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12