ESNS20: De storm van S10 raast door

Mentor Wende kijkt toe en ziet dat het goed gaat

Gitzwart is de prachtige lange Disney heksenjurk van S10 vanavond. Gitzwart zijn ook vaak de gedachtes van deze Stien den Hollander. Ze besloot haar depressies op muziek te zetten en overwon daarmee zichzelf. Met die boodschap probeert ze anderen met gitzwarte gedachtes te helpen. Vorig jaar stond ze nog in de Kelder van Noorderslag als curiositeit. Nu een jaar later is ze uitgegroeid tot spokeswoman voor een generatie die psychische problemen durft te tonen. TV-talkshows weten haar nu te vinden, ze heeft een eigen 3voor12 docu, werd gekozen tot 3FM Talent en haar album Snowsiper is warm ontvangen. Allemaal reden om haar bij wijze van uitzondering een jaar later opnieuw te vragen voor Noorderslag, een redelijk unicum.

Wat is er in een jaar veranderd?
Meer zelfverzekerdheid. En S10 is ook veel beter gaan zingen. Vanavond treedt ze op met een DJ en een gitarist, om het rockpubliek nog een beetje te paaien. Ze staat helaas wel op de doorgangsroute in de foyer van de Grote Zaal, waardoor aandacht voor haar teksten verwaait. Maar S10 deert dat niet. Ze zegt openlijk dat het best wel goed gaat vanavond en weet dat ze in de coulissen gesteund wordt door haar mentor Wende. Met haar zingt ze als verrassing het duet 'Voor Alles Bang Geweest'.

Nergens meer bang voor nu?
Ze is een stuk volwassener geworden in één jaar. Klaar nu om met haar teksten vol teenage angst anderen te helpen. De storm in haar hoofd raast door, maar nu met een lekkere ruige gitaarsolo erbij.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12