3voor12 Overijssel

Black Honey: kort en hevig

Jarige Izzy Bee en band in topvorm in Hengelo

Tekst & foto's: Anne-Marie Kok

Op donderdag 21 september staat de Britse band Black Honey in de kleine zaal van Metropool. Bij de aankondiging konden wij bij 3voor12 Overijssel een klein gilletje al niet onderdrukken: Metropool had het maar weer mooi geflikt om een klinkende naam naar Hengelo te halen. En ons geduld wordt beloond, want Black Honey maakt er een tof feestje van.

Als support is Husky Loops mee, ook heel fijn. Deze drie mannen maken wat duistere indiepop, rauw en meeslepend. Eerder dit jaar stonden ze al op Lowlands, later dit jaar gaan ze als support mee op tour met Placebo. In de gaten houden, deze Italiaanse Londenaren!

Daarna neemt Black Honey het podium over. Hun lichtere poppy songs laten de zon schijnen. De zaal is niet uitverkocht en dat is jammer. Deze band verdient een groter publiek. Maar dat doet niets af aan de show!

De charmante Izzy is goed bij stem en de band straalt veel speelplezier uit. In een feestjurkje en met champagne in de hand viert ze met de band en het publiek haar verjaardag (ja, ze is echt jarig vandaag!).

Twee jaar geleden stond Black Honey op Eurosonic. Toen waren ze ‘the most anticipated band in town’ en was de kroeg waar ze speelden afgeladen vol. Vandaag maken ze deze belofte waar en geven ze het publiek een puike show.

Is er dan niets wat minder is? Ja, toch wel. Ze hebben nog niet zo veel repertoire, waardoor ze in een klein uurtje alweer klaar zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12