ESNS19: Alleskunner Jarreau Vandal trakteert op belegen funkrevue

Middelmaat troef ondanks aanwezig talent

Jarreau Vandal behoort tot het kleine legioen, dat bekender is in het buitenland dan hier in Nederland. De Amsterdammer draait zijn hand niet om voor een prestigieuze dj-set in de Boiler Room, heeft het talent van een Mahalia of een Zak Abel eerder in de smiezen dan de gemiddelde A&R-manager, en is naast multi-instrumentalist ook nog producer.

Door zijn nieuwe mixtape Anthology begint Jarreau Vandal nu ook wat bekender te worden in Nederland. Zeker nu hij de beslissing genomen heeft ook zelf te gaan zingen, naast drummen en toetsen spelen. Vanavond staat hij met een heuse liveband compleet met drummer, zangeres, toetsenspeler en drummer in de Binnenzaal.

We zijn benieuwd…
Ja, op papier kan dit best een goede show worden. Niet de minsten zitten in zijn band, zoals de van Typhoon bekende drummer Drummakid. En tot het songmateriaal hoort de dartele single ‘What You Saying’, die wel wat weg heeft van het werk van het Britse talent Mura Masa. En Jarreau Vandal zelf ontpopt zich vanavond als een niet onverdienstelijk zanger.

En toch werkt het niet?
Jarreau Vandal komt over als een heel sympathieke jongen. Zo eentje, die als hij je wat vraagt, je ook meteen ‘ja’ zegt. Tegelijkertijd kan hij zelf moeilijk ‘nee’ zeggen. Het is niet zo’n goed idee bijvoorbeeld om het nummer ‘Leave Me Alone’ van zangeres Luna Mae uit te voeren, die een betere zangeres dan songschrijver is.

Alsof Jarreau Vandal een regisseur is, die zijn eigen film regisseert, en dan het overzicht mist.

Wat je uiteindelijk krijgt is een bij vlagen oervervelende en gedateerde funkrevue met maar weinig lichtpuntjes. Compleet met drumsolo en bassolo, goed voor flinke puntenaftrek. Tijd om een tegeltje op te hangen met ‘Schoenmaker hou je bij je leest’.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12