3voor12 Zeeland

I am Oak geeft primeur in De Drvkkery

“Het is een soort van eerste keer, dus een beetje spannend”

De avond voordat het zesde album ‘Osmosis’ van de Utrechtse altfolkformatie I am Oak uit komt, krijgt het winkelend publiek in Middelburg al een voorproefje. Thijs Kuijken, de spil van I am Oak, brengt solo een aantal van de nummers ten gehore. Bepakt en bezakt met keyboard, keyboardstandaard, gitaar en nog een extra rugzak komt hij vanuit Utrecht richting De Drvkkery, om er op locatie achter te komen dat er een piano staat.

Iets na acht uur kruipt hij voorzichtig achter de piano waar een handje vol mensen zich heeft verzameld tussen de boeken en cd’s. “Het is een soort van eerste keer, dus een beetje spannend.” Die liedjes dan hè. Het klinkt ook als een eerste keer: zacht, gevoelig, teder en eigenlijk veel te kort. Vanavond alleen op piano en gitaar, maar het album bevat meerdere instrumenten en backing vocals. Tegen het eind van de set, wat bijna het hele album is, komen er nog stilletjes mensen aan schuifelen, maar helaas het is toch echt afgelopen.

Het album ‘Osmosis’ is nu te verkrijgen en te beluisteren op de bekende muziekkanalen. ‘Osmosis’ is een term voor het onbewust verwerken van bepaalde ideeën, ervaringen en kennis. Het album is een kleurrijke en diverse plaat met mooie foto’s genomen door Thijs zelf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12