LL22: Channel Tres is een grofgebekte sweet talker

Gelikte show met dansers en vooral veel bas

‘Dit gaat niet werken.’ Bosjes vrienden, stelletjes en verdwaalde eenlingen proberen zaterdagnacht de India in te komen. Sardientjes is een understatement. Ze doen dit om een glimp op te vangen van Channel Tres, de Californische zanger en producer die eigenlijk gewoon Sheldon Young heet.

Het zit namelijk zo: meer suave dan Channel Tres ga je het niet krijgen. Zijn muziek is het best te beluisteren in een cabrio met het volume - vooral de bassen - flink hard. Het woord ‘vibe’ lijkt uitgevonden voor deze Amerikaan. Met zijn intens lage stem weet Channel Tres elke toch al smerig dansbare beat nog een extra laagje souplesse mee te geven. Al klinkt die toch nog iets dieper en beter op de plaat.

Hij lijkt wel de pastoor van de nacht in dat zwarte gewaad met vier dansers als misdienaren. Moderne dans, breakdance en streetdance wisselen elkaar af. En Channel Tres is zelf ook geen onverdienstelijk danser. Openingstrack ‘Jet Black’ scheidt de harde feesters van de wat trage opstarters. De muziek is namelijk te zacht voor de mensen die al lekker hard gaan, dus die vertrekken weer gauw. Maar er komen steeds meer mensen bij die juist op het vriendelijke club-geluid afkomen.  Nog meer duwen en dringen dus. Bij een van zijn meest gestreamde nummers ‘Controller’ is het chaos in de India. Channel Tres blijft daarentegen extreem kalm. De allernieuwste en funky single ‘Just Can’t Get Enough’ komt dan ook nog voorbij. Na een potje steen, papier, schaar volgt er nog een knappe breakdance-solo. Channel Tres staat er bijna verloren naast, maar blijft desondanks als act de moeite waard. Hiphop met dance, het werkt wel. 1+2=5

HET MOMENT:
Het blijkt een goed idee om Channel Tres te laten spelen van 00:00 tot 1:00. Hij is een prima opwarmer voor het hardere werk dat deze zaterdagnachtnog volgt. Met ultieme club-hit ‘Topdown’ zijn de laatste vijf minuten van de set van Channel Tres een frisse ontlading.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12