ESNS18: San Holo gaat dus heel goed in de VS

En hij is een echte muzikant!

‘Yo, we staan in Nederland, en het is dus superleuk in Nederland!’ Wist je al dat San Holo ontzettend succesvol is in de VS, en daar veel meer draait dan hier? Nou, na deze show wel hoor: dj Sander van Dijck benadrukt het iedere paar minuten. ’Sorry dat ik zoveel Engels spreek, maar ik ben het gewoon zo gewend.’ En: ‘Groningen, een paar jaar geleden maakte ik deze remix... en toen ging ik naar Amerika!’ Die remix is er eentje van Dr. Dre’s ‘The Next Episode’. Hij werd in oktober 2014 opgepikt door YouTube-kanaal Trap Nation, en vergaarde inmiddels al bijna 160 miljoen (!) views op YouTube. Sindsdien is San Holo een aardige ster in de beats-scene in de Verenigde Staten: hij doet festivalshows voor soms wel tienduizenden bro’s (de aftermovies zijn indrukwekkend, maar daar zijn het natuurlijk ook aftermovies voor) en komend jaar staat hij op Coachella. Z’n naam staat op de derde rij van het affiche, geen kattepies. 

En is Nederland ook een beetje toe aan zijn future beats?
Nou nee, de kleine zaal is vanavond voor een derde gevuld. Maar de mierzoete drops van San Holo worden opgepeuzeld alsof het eierballen zijn. Zijn producties hebben het tempo en de bassen van trap, en de kleurrijke drops uit de EDM. Rechtsaf bij Flume, zeg maar.

Is San een master van de wheels of steel, eigenlijk? 
Nou, dat is moeilijk te zeggen, hoor. Er lijkt in ieder geval niet echt een lijn te zitten in zijn set. Hij gooit er gerust een flard PC Music in, vervolgens een stukje Goosebumps, dan weer een rockende rammer, een OutKast-remix of een stukje happy hardcore. San Holo heeft wel een unique selling point: hij speelt de hele tijd gitaar, en doet dat beter dan hij draait. Het is sowieso een gouden greep, die gitaar: hij kan hard rockend op z’n booth gaan staan, even naar voren lopen om een solo te spelen of een gevoelig The Edge-momentje inbouwen. Daar gaan ze in Amerika vast heel hard op.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12