Kim Janssen klinkt grootser dan ooit in nieuwe live-video

Cousin is de voorbode voor een majestueus nieuw album

Kim Janssen wil in een wit pak met diamanten erin geborduurd worden begraven. Hij zag Jezus en de duivel, maar kon niet meer zien wie wie is. Dat vertelt de Utrechtse folkie in ‘Cousin’, een fonkelnieuw liedje en voorbode voor een majestueus album en zijn Noorderslag-show volgende week. We hebben de primeur in de vorm van deze livevideo, geschoten in TivoliVredenburg.

Waar is de tijd gebleven dat indiefolk nog geen vies smaakje had? Dat acts als Grizzly Bear, Fleet Foxes, Sufjan Stevens en Sigúr Ros nog de hipste acts ter wereld waren en je nog gewoon kon zeggen dat je folk leuk vond zonder dat mensen over Mumford & Sons – of nog erger, The Lumineers – begonnen?

De nieuwe muziek van Kim Janssen doet die tijden herleven. De Utrechtse troubadour baarde in 2012 al opzien met het gelaagde en superstemmige album Ancient Crime, de daarop volgende EP The Lonely Mountains. Tussendoor speelde hij ook nog in The Black Atlantic. Daarna werd het stil, maar dit voorjaar verschijnt eindelijk zijn nieuwe album. Op Noorderslag presenteert hij het materiaal alvast live.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12