Sunday Snooze #68: SIROJ

Producer schotelt je een klankbord van zijn huidige inspiraties voor

Iedere week vragen we onze favoriete dj’s om hun ideale mix voor de zondagochtend te maken. De ene keer resulteert dat in een meditatieve ambient mix, de andere keer krijg je een mix op volle toeren voorgeschoteld waarmee je de nacht tot in de vroege uurtjes kunt doortrekken. Zo weet iedere dj zijn eigen variatie te vinden. Deze week is de beurt aan SIROJ, de house/hiphop-producer die met flink wat bekende namen uit de Nederlandse hiphopscene heeft samengewerkt. In zijn Sunday Snooze serveert SIROJ de tracks die hij op het moment op repeat heeft staan.

SIROJ begeeft zich in nogal wat muzikale straatjes, en dat is ook meteen duidelijk in de mix. Die trapt hij af met een Blood Orange-track, om vervolgens ‘Impossible’ van Tavis Scott erin te mixen – om dan weer aan te zetten met een jungle-achtige plaat op een laag toerental. Zo zitten er nogal wat afslagen in de mix, waarin hiphop, house, moody elektronica en zelfs een jazzy afsluiter van Yussef Dayes en Alfa Mist de kop opsteken.

Onbewust is de mix ook een beetje een mash-up geworden van oude en nieuwe tracks. Zo zit er een vrij recente track in van Octavian, wiens muziek SIROJ zelf omschrijft als een fris geluid. ‘Mijn roots zitten toch wel in de hiphop, en dan ben je toch vooral bezig met de nieuwste releases. Dat zit er eigenlijk nu nog steeds wel in.’ De oudere tracks zijn van de hand van artiesten die recent nieuw werk hebben uitgebracht, zoals James Blake en Blood Orange. ‘Als een artiest een nieuwe release heeft dan is het juist wel tof om naar het oude werk te gaan. Soms vergeet je namelijk wat ze daarvoor precies gedaan hebben.’

Ook zitten er nummers in van artiesten met wie hij heeft samengewerkt voor zijn aankomende album, dat dit jaar waarschijnlijk nog zal uitkomen. Bijvoorbeeld één van Joya Mooi, en ook Yung Nnelg heeft een feature op zijn nieuwe plaat.  Met zijn aankomende album differentieert de producer zich echt van zijn oude werk. Wat betreft zijn debuutalbum van negen jaar geleden, ‘dat zie ik zelf toch wel echt als een andere carrière,’ vertelt de producer. ‘Het nieuwe geluid is meer uptempo, en een stuk organischer: ‘Meer richting Jamie XX, maar de basis blijft natuurlijk wel hiphop.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12