3voor12 Groningen

Poptempel Vera viert 120-jarig bestaan

Op 31 augustus worden een talkshow en open dag georganiseerd

Het bekendste poppodium van Groningen, Vera, viert volgende week zaterdag haar 120e verjaardag met verschillende activiteiten. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden terecht in het pand aan de Oosterstraat voor een kijkje achter de schermen. Ze kunnen daarbij deelnemen aan verschillende ‘expedities’ die elk op een verschillende manier door Vera voeren. Altijd eens willen kijken in de kleedkamers waar ooit Nirvana heeft gezeten? Dit is je kans. Meld je wel snel aan, want veel rondleidingen zitten al vol.

’S Avonds is er een talkshow met diverse gasten over de geschiedenis van het pand, dat ondere andere als studentensoos en jongerencentrum dienst deed. Verschillende muzikanten, medewerkers en andere trouwe Vera bezoekers zullen vertellen over hun ervaringen. Kind-aan-huis Meindert Talma bijvoorbeeld. En natuurlijk programmeur Peter Weening, die grootheden als Sonic Youth en Pearl Jam naar Groningen haalde. De talkshow begint om 20.30 uur en kaarten kosten €4.

Mocht je er daarna nog niet genoeg van hebben, dan kun je altijd nog terecht in de downstage. Daar staan de Amerikaanse postpunkers van L.O.X. en Mope Grooves vanaf 22.30 uur. Voor slechts €2 kun je erbij zijn.

Zie voor meer info en tickets de website van Vera

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12