BKS19: Vogue-feest houdt Princess Nokia meer dan overeind

New Yorkse rapper gaat dansend de strijd aan met uitdroging

De New Yorkse rapper Princess Nokia heeft het zo zwaar vandaag, dat je haar show misschien zelfs nauwelijks een Princess Nokia show kan noemen. Ze laat veel over aan de crew die ze mee heeft. En tóch is het onweerstaanbaar leuk.

Pas tegen het eind zegt ze het. Destiny Nicole Frasqueri - zoals ze eigenlijk heet, is uitgedroogd. Van de dokter mag ze niet teveel bewegen, omdat ze anders misschien flauwvalt. Het verklaart waarom ze tussen de nummers door lang backstage verblijft, waarom ze zichzelf constant aan het besprayen is, snel buiten adem is en misschien ook waarom ze in de eerste paar tracks van de show eigenlijk veel te veel leunt op haar backingtracks. Alsof ze heeft besloten dat ze de hele choreografie die ze met haar twee dansers heeft toch écht graag wil doen, dan maar met wat minder rappen. Telkens als ze van het podium is, vult haar dj de tijd op en verandert het podium in een vogue ball, waar de dansers hun complete trukendoos open mogen trekken. Keer op keer genoeg om de Two volledig te laten ontploffen, en telkens ook weer reden voor Princess Nokia om tegen beter weten in toch weer mee te gaan dansen.

HET MOMENT
Het voguen is de rode draad door de show, maar door haar medische toestand nog wat meer dan gepland waarschijnlijk. Frasqueri komt er nog mee weg ook. Maar gelukkig: in ‘ABC’s of New York laat ze nog wel even zien waarom ze een van de interessantste rappers van het moment is. In een virtuoze stroom van woorden, zonder ook maar iets van een hook, spuwt ze alles op wat ze zo mooi vindt aan de stad.  Niet toevallig staat ze ook stil bij Greenwich Village, de wijk met een belangrijke LGBT-geschiedenis en vogue-monument Paris is Burning.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12