Song18: natuurlijk heeft Kurt Vile liefde voor Courtney Barnett

...maar de slackerrockkoning kiest ook meer verrassende favoriete songs van het jaar

Welk liedje moet volgens jou dé Song van het Jaar 2018 worden? De stembussen zijn nog maar tot en met maandag open, dus als je nog niet gestemd hebt: je weet wat je te doen staat! Maak je geen zorgen, we weten dat het niet makkelijk is, dus om je een beetje op weg te helpen vraagt Eva elke avond in 3voor12 Radio een artiest om stemadvies.

Vanavond belde ze met niemand minder dan slackerrockkoning Kurt Vile, die met zijn Violators begin deze maand nog langs Nederland kwam en nu weer verder door Europa en Amerika tourt. Hij verklaarde een paar sleutelzinnen uit zijn genomineerde track 'Loading Zones', zoals waarom hij zichzelf in de song de burgermeester van zijn hometown Philadelphia waant, die stiekeme dingen onder de neus van 'the man' doet. In het interview hiernaast hoor je bovendien wat zijn favoriete tracks van afgelopen jaar eigenlijk zijn. Ja, natuurlijk zit Courtney Barnett daar tussen, maar ook een paar verrassende keuzes.

Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2018, en kom of luister naar de live uitreiking op 7 december in TivoliVredenburg! 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12