ESNS19: Fernando Halman wint Pop Media Prijs 2018

Prijs voor muziekjournalistiek vandaag uitgereikt aan FunX radio-dj

De Pop Media Prijs is vandaag uitgereikt aan Fernando Halman, radio-dj bij FunX. Ieder jaar op de laatste dag van Eurosonic Noorderslag wordt de Pop Media Prijs uitgereikt aan een muziekjournalist of muziekjournalistieke productie. De winnaar wordt gekozen door een vakjury, bestaande uit Gijsbert Kamer (de Volkskrant), Wilbert Mutsaers (Spotify), Matthijs van Duijvenbode (muzikant), Yolanda Ulger (Universal Music), Atze de Vrieze (3voor12) en Roosmarijn Reijmer (Friendly Fire en winnaar Pop Media Prijs 2017).

Fernando Halman werkt sinds 2005 voor FunX, en was eerder genomineerd in 2015. De jury roemde hem vanwege zijn enthousiasme, kennis van zaken en autoriteit op het gebied van hiphop. Nederlandse hiphop maakte de afgelopen jaren een enorme groei door, en met deze prijs beloont de jury Halman voor zijn aandeel in die groei.

De andere genomineerden voor de Pop Media Prijs 2018 waren 3voor12 redactiechef Timo Pisart en filmmaker Teus van Sintmaartensdijk voor zijn documentaire Buying the Band. 

Voormalig winnaars van de Pop Media Prijs zijn achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch en Roosmarijn Reijmer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12