3voor12 Utrecht

Canvas Blanco zingt op live-versie van nieuwe single over de verhalen die je als kind hoorde

Jozua Koffeman: “Iets in ons wil graag de randjes van ‘popmuziek’ opzoeken”

Canvas Blanco presenteert vandaag een live-versie van de laatste single ‘Read Me Stories’. Het nummer is afkomstig van het tweede album Exilio, dat begin april verschijnt en helemaal met behulp van crowdfunding is gefinancierd. De Utrechtse band, die in 2012 begon als project van Jozua Koffeman, debuteerde in 2015 met het album Call Me Lucky Fat Or Skinny. Zelf noemen ze de muziek die ze maken Europicana: alt-folk met af en toe wat psychedelische accenten en invloeden als Wilco, Andrew Bird, Damien Jurado en Calexico.

‘Read Me Stories’ gaat over de kracht van het vertellen. “Het is een song over de verhalen van vroeger die je als kind hoorde”, licht Koffeman toe. “Verhalen die je opzoog en die tot de verbeelding spraken. Over de weerbarstige hoop op een goed einde. We hebben dat gevoel naar muziek proberen te vertalen door onze verbeeldingskracht zoveel mogelijk de ruimte te geven.” Ruimte is ook wat de band zoekt in de muziek die ze maken. Koffeman: “Iets in ons wil graag de randjes van ‘popmuziek’ opzoeken. Het is voor ons een zoektocht naar ‘open ruimte’, liefst een beetje wegsturend van wat er al in overvloed lijkt te zijn.”

De live-video van ‘Read Me Stories’ is samen met drie andere liedjes van Exilio in anderhalve dag opgenomen in een oude schuur die de band mocht ombouwen en aankleden in de stijl van het artwork. “De schuur stond op het terrein van een geluid en lichtverhuurbedrijf van een vriend van ons”, legt Koffeman uit. “Zo hadden we allerlei technische benodigdheden binnen handbereik.”

De komende periode staat voor Canvas Blanco in het teken van de release van het album. Koffeman: “Stapsgewijs zullen we het verhaal erachter als het ware openvouwen, met als doel de luisteraar helemaal onder te dompelen in de wereld van Exilio. Er zit veel moois in het verschiet wat we de komende tijd zullen lanceren. Denk aan videoclips, singles en speciale optredens.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12