3voor12 Overijssel

Booster Festival 2017

Enschedese binnenstad bruist van het muzikaal talent

Door: Anne-Marie Kok, Maaike Ronhaar & Serge Hasperhoven.

Op 1 april organiseert ArteZ het Booster Festival, een jaarlijks terugkerend festival waarbij de gehele binnenstad van Enschede de hele dag in het teken staat van muziek.

Overdag is voor de muzikanten en de muziekprofessionals. Zij discussiëren met verschillende disciplines uit het vak in de zalen van Artez over hoe als je als artiest het meeste uit jezelf kunt halen, of hoe je zo succesvol mogelijk kunt worden. Zo wordt er gesproken met de organisatie van talentenshow The Voice en met Josephine Zwaan, kandidate van De Beste Singer-songwriter van Nederland. Auteur en drummer Pim van Klink vertelt over het hebben van een artiestencarrière in de hedendaagse economie.

Een mooi evenement voor Overijssel. “Leven én de brouwerij, het Booster Festival laat zien dat aan deze kant van het land ook heel veel gebeurt op het gebied van muziek, en daar mag Enschede trots op zijn”, aldus Rob Kramer, Directeur Artez.

Aan het begin van de avond rijgt soulzanger Jeangu Macrooy de Overijsselse Popprijs. De beoordeling ligt in handen van een vakkundige jury onder leiding van Menno Visser van 3FM.

Hoogtepunten? Veel. Februari Moon speelt in Atak en valt op door hun zeer complete geluid en strakke show. Licht en geluid zijn top en de band nam ons helemaal mee in hun droom. Bij RUV was het geheel meer dan de losse delen. Zeer goed op elkaar ingespeeld en heel virtuoos. Interflow overtuigt met hun strakke spel en moderne sound. Zij spelen de pannen van het dak van Proeflokaal Begie aan de Oude Markt.

Kijk verder naar ons fotoverslag.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12