4 Gorillaz-tracks gelekt door een te gemakkelijk wachtwoord

Kom op mensen, het is 2017

Voor een band die zich geheel digitaal presenteert, is het lekken van songs op internet sowieso pijnlijk. Het gebeurde Gorillaz in 2005 al met het hele album Demon Days. Maar de manier waarop nu een deel van het aanstaande album boven water kwam is helemaal knullig.

Vorige week dook de tracklist op van het album. Een oplettende gebruiker van internetforum reddit googlede de tracknamen en welja, er bleken een aantal nummers op videosite Vimeo te staan. Het inmiddels verwijderde account waar de liedjes stonden, zou van lichtman Dylan Byrne zijn, die de video's waarschijnlijk gebruikte om de live-show in elkaar te sleutelen. Stonden de video's dan niet achter een wachtwoord? Jawel, maar van 'Submission' (feat. Danny Brown & Kelela), 'Charger', 'Saturn Barz' (feat. Popcaan) en 'Busted and Blue' was dat wachtwoord wel heel gemakkelijk te raden: 2017. Of dit ook de officiële albumtracks zijn of dat de lichtman slechts demo's tot zijn beschikking had is overigens nog niet bevestigd.

Het wachten is nu op de titel van het album én de officiële releasedatum. Sommige dingen kunnen ook in 2017 blijbaar nog geheim blijven.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12