De nieuwe Arca is weer tergend ongemakkelijk en prachtig tegelijk

En de video van de Venezolaanse producer is minstens zo heftig

Laten we het woord jaarlijstjes nog maar even vermijden, maar het aankomende album van Arca wordt er een om de gaten te houden. Alle voorproefjes zijn alvast adembenemend goed. En tegelijk doodeng.

Op 'Piel' (luister die track!) was al te horen dat Arca op het komende album voor het eerst echt zijn eigen stem naar de voorgrond schuift. Op 'Anoche' (kijk die video!) liet hij ook zien qua video's nog weer een stap verder te gaan en in zijn nieuwste clip zet hij de streak gewoon door. Synths die aanzwellen tot kerkorgels, industriële percussie, klanken die als platen over elkaar heen schuiven en dan nog Arca's schaamteloos breekbare zang die net zo makkelijk aanzwelt tot theatrale proporties. En dan nog een video waarbij een omschrijving het alleen maar te kort kan doen. Het staat er mijlenver van af, maar toch is meteen duidelijk waarom hij al met Bjørk en Kanye West werkte.  

Het nieuwe album van Arca verschijnt op 7 april

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12