Naaz komt in het reine met zichzelf op nieuwe single

Nederlands-Koerdische zangeres brengt eerste EP uit na Bits of Naaz

In vergelijking met haar vorige singles ‘damage :(‘ en ‘TAPED’ lijkt dit nieuwe popliedje van de Nederlands-Koerdische Naaz een beetje meer uitgekleed. Kalm gitaargetokkel, toetsen, en Naaz’ stem die door de coupletten heen klimt, maar naarmate de track vordert pakt de track steeds grootser uit. Met name in dat laatste refrein, wanneer ze in volle borst zingt over de twee kanten waar ze steeds tussen blijft schipperen: black or white, live or die.

Die dualiteit zie je ook terug in de clip. ‘Je ziet alleen maar mij in twee compleet verschillende werelden. Aan de ene kant een soort sprookjesachtige wereld, en in de andere een wereld waarin allerlei lasers op mij schijnen. Daarin zit ik heel erg in mijn hoofd te analyseren wat er allemaal aan de hand is.’ Aan het einde van de clip zie je ook hoe Naaz de spiegel waarin ze zichzelf aan het analyseren laat branden.

Die verdrietige ondertoon, en proberen daarmee in het reine te komen, komt steevast naar voren op haar nieuwe EP the beatiful struggle, die vandaag is uitgekomen. Die titel wijst ook op de moeite die Naaz had met het schrijven van haar tweede EP, na haar doorbraakdebuut Bits of Naaz. ‘Dat had ik in een maand geschreven. Toen ik in augustus vorig jaar begon met nieuwe muziek had ik het idee dat alle akkoorden gebruikt waren, dat alle teksten niet meer relevant waren. Het voelde alsof muziek niet meer het mooiste in mijn leven was. Toen ik een jaar later naar 100 demo’s luisterde, besefte ik me dat een heel moeilijk jaar was, maar dat het ook allemaal niet zo dark is. It’s a beautiful struggle.’

Nu de EP uit is begint Naaz over twee weken aan haar nieuwe internationale tour, waarmee ze onder anderen naar Duitsland, Engeland en Ierland trekt, en in het voorprogramma staat van Melanie Martinez. Haar solotour sluit ze af met een nu al uitverkocht drieluik in de Bitterzoet, waar ze ook haar eerste show ooit deed.

 The beautiful struggle is vandaag uitgekomen. Naaz treedt op in de Bitterzoet in Amsterdam op 10, 11 en 12 december.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12