Gorillaz-spookhuis is vooral luxe Sonos-etalage

En daarmee ook een kijkje in de financiering van de cartoonband

New York, Berlijn, Amsterdam. Drie aansprekende wereldsteden werden uitverkoren voor een speciaal Gorillaz ‘Spirit House’, een spookhuis zoals we dat kennen uit de pas uitgekomen video van ‘Saturn Barz’. Althans, met die verwachting stap je de speciale expo binnen. Of beter: experience. Eenmaal binnen blijkt het Spirit House toch vooral een in zwarte doeken gewikkelde etalage voor hi-fi systeem Sonos. Alleen geen geest te bekennen. 

Voorop gesteld: Gorillaz is een super fascinerende band, opgericht door Blur-frontman Damon Albarn en animator Jamie Hewlett. Deze week verscheen na zes jaar stilte hun vierde album Humanz. In alle eerlijkheid: niet zo’n goede plaat. Humanz is een 26 tracks tellend collaboratie-extravaganza, waarbij minstens de helft in de bak ‘niet zo geslaagd’ belandt. Maar Gorillaz is wel baanbrekend met hun virtuele bestaan en de nog altijd waanzinnige animaties. Die worden tot leven gewekt in de eerste ruimte van het Spirit House, zo gezegd. Dat betekent: we staan in het vieze keukentje van de band, met een pizza slice op de muur en een koelkast vol verrot voedsel. Stelletje beesten. Gelukkig stinkt virtueel voedsel niet als het bedorven is. Jammer alleen dat - wat je in een spookhuis toch zou verwachten - de muren niet ineens op ons af komen.

Geinig, maar het gaat om de video presentatie in de tweede ruimte. Daarin zien we drie grote schermen en evenveel beamers, begeleid met een overweldigd home cinema audiosysteem. En dan begint het te dagen. Dit is feitelijk geen Gorillaz-expo, maar een Sonos-showcase. Het is geen kijkje in de virtuele studio, maar een blik in de financiering van de cartoonband. Sonos investeerde in de spectaculaire - maar dure - animaties - en mocht in ruil daarvoor hun product showen met verse animaties. Spectuculaire animaties, dat wel. Well done Sonos, maar Gorillaz-fans hoeven hier niet perse naartoe. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12