ESNS20: Mensa danst direct door naar de discotheken

Protegé van Sevn Alias moet het hebben van zijn enthousiasme

‘Hoe ben ik rapper dan, hoe dan?’ De vraag die Mensa zichzelf stelt in zijn allergrootste hit, die zouden meer rappers zichzelf mogen stellen. In het geval van Sevn Alias-protegé Mensa: door de succesvolste trekjes van zijn mentor te kopiëren. ‘Geen Rem’ is de AliExpress-versie van ‘Gass’, wanneer hij zichzelf koning van de jungle noemt popt die Sevn-track ‘Mowgli’ in het hoofd en zelfs de vlucht die zijn carrière neemt doet aan Sevn denken. Maar dan zonder de duistere soul en de zware verhalen. Nee, Mensa moet het niet per se hebben van zijn creativiteit.

Waar moet hij het dan wel van hebben? 
Nou, allereerst van zijn aanstekelijke enthousiasme. ‘Uit analyse is gebleken dat jullie superlit zijn’, roept hij zeker drie keer. De beste man is een enigma met de allergrappigste dansjes van de dag die op de opzwepende baile funk zichzelf op de borst klopt, heen en weer zwiert en op en neer springt. Stuk voor stuk gif-waardig. Mooi contrast ook met zijn securityman, een extreem norse gast die in een hoekje staat en achter hem aan de moshpit in duikt om vervolgens precies niks te doen. Maar goed, met zo’n brede gast in de buurt zou je niet eens durven Mensa een duw te geven.

Door naar de discotheken dus?
Ja, Mensa hoeft nog niet zo nodig naar pak ‘m beet Lowlands of Pinkpop door te stromen, maar met deze show vol clubbangers kun je hem supergoed neerzetten op een feestje. Hij zet de boel gerust op stelten.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12