steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Utrecht is geen vreemde in nieuwe clip van The Brahms ‘Stranger Now’

Het verwerken van een break-up door middel van rustige tonen en kleurrijke beelden

Het Utrechtse viertal The Brahms brengt vandaag de muziekvideo van de laatste single ‘Stranger Now’ uit. Dit nummer is de laatste track van hun debuutalbum Me and My Damn Dreams, dat begin dit jaar uitkwam.

‘Stranger Now’ is een rustige track, waarin het gevoel van nostalgie naar een oude relatie omhoog komt. Dit gevoel wordt ook in de clip duidelijk: vrolijke, kleurrijke beelden afgewisseld met beelden vol pijn, waarin de robot centraal staat. “De video gaat over een robot die te kampen heeft met liefdesverdriet. Zijn ex-robot-vriendinnetje lijkt er beter vanaf te zijn gekomen en is zelfs een superster geworden,” legt de band uit. “Terwijl de robot probeert te dealen met het missen, komt hij haar toch nog eens tegen en blijkt het niet zo rooskleurig te zijn als dat ze had doen lijken.”

Het proces van verwerking dat de robot doorgaat in de video, komt ook duidelijk naar voren. De eerste minuut kijkt hij nog erg sip en staan zijn mondhoeken naar beneden gericht, maar aan het einde van de video lijkt er een lach te ontstaan op zijn gezicht: misschien gaat deze break-up hem toch best goed af?

De video is geheel opgenomen in Utrecht, vertelt de band. “Verschillende gebouwen en locaties zijn duidelijk als Utrechts te herkennen.” Zo komt Het Stadskantoor en de Vechtclub XL naar voren in de beelden, maar kunnen er ook andere kenmerkende gebouwen voor het centrum van Utrecht gespot worden, wat duidelijk maakt dat Utrecht echt wel hét thuisfront van The Brahms is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht