3voor12 Utrecht

Central Park festival verhuist naar Park Transwijk

“De ambitie is om hier de toekomst op te bouwen”

De aankomende editie van festival Central Park vindt op zaterdag 23 mei 2020 plaats in Park Transwijk, en niet op de eerder aangekondigde Grasweide Strijkviertel. Daar zie je dan onder anderen Kensington, De Staat, Chef’Special, Di-Rect, Kraantje Pappie en Nielson. Op de website geven de organisatoren een toelichting op verandering van locatie, drie maanden voor de festivaldag.

De organisatie had al langer de wens om naar Park Transwijk te verhuizen, mede omdat op Grasweide Strijkviertel een industrieterrein ontwikkeld zou worden. Op het moment van het bekendmaken van de artiesten, in november 2019, was echter nog niet duidelijk of die stap al in 2020 gezet kon worden. Toen de ontwikkelingen rond Grasweide Strijkviertel definitief werden heeft het festival in overleg met de gemeente Utrecht besloten om de stap naar “droomlocatie” Park Transwijk al voor aankomende editie te zetten. Park Transwijk, waar ook het Bevrijdingsfestival Utrecht georganiseerd wordt, ligt min of meer aan de andere kant van A2 op zo’n 15 minuten fietsen van Strijkviertel. Voor de bezoekers verandert er verder weinig: alle tickets, waaronder ook parkeer- en bustickets, blijven geldig.

Er is voor Park Transwijk gekozen omdat dat het centraal ligt en door de tramlijn makkelijk met het OV te bereiken is. Het Park heeft ook hoge bomen, een grote vijver voor de zwanenbootjes en is voorzien van vaste stroom- en waterpunten. Op de website beantwoordt het festival ook de vraag of Park Transwijk de de locatie voor de toekomst blijft. Een terecht punt gezien de verschillende locatie veranderingen in de afgelopen jaren. Het festival begon in 2017 namelijk in Strijkviertel, verhuisde een jaar later naar Down Under om in 2019 weer terug te verhuize naar Strijkviertel. “Met haar groen, vijver en een glooiende grasweide draagt Park Transwijk bij aan de parksfeer én beleving die we met het festival neer willen zetten. De ambitie is om hier de toekomst op te bouwen”, zegt de organisatie daarover. 

Te zien: Central Park festival, zaterdag 23 mei 2020 (12.00 uur) @ Park Transwijk, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12