Deze hyperironische popliedjes van Father John Misty klinken zo tenenkrommend als je hoopt

De gemene troubadour trakteert op drie ‘Generic Pop Songs’

Heb je wel eens hardop gevloekt toen je wéér een generiek liedje van een Amerikaans EDM-duo hoorde? Gefrustreerd aan je pluizige baardje geplukt toen de zoveelste Max Martin-rip off op de radio voorbij kwam? Verzucht je wel eens 'trap er niet in' bij een quasi-oprechte poptroubadour die de hitlijsten domineert? 

Er is niets mis met goede popmuziek, maar er wordt ook zoveel formulematige rotzooi gemaakt. Dat legt Father John Misty ook weer eens bloot. De cynische folkzanger gooide vandaag drie nieuwe liedjes (Generic Pop Songs #3, #9 en #16) online die expres die formule volgen. Hij zingt hoe hij op een graf danst met al zijn geliefde zielen. Lijkt het erop dat hij zorgeloos danst? Dat komt doordat hij wat feller brandt dan de rest. Eh, wat? Daarop volgen epische grootserefreinen die je direct wil meebrullen. Het is precies zo hilarisch en tenenkrommend zijn als je hoopt. Op Soundcloud krijgt hij het beste compliment dat je op zulke nummers kunt krijgen: 'Sounds perfect for a huge telecom company commercials!'

Het album Pure Comedy van Father John Misty verschijnt 7 april. Zijn prachtige vorige plaat werd 3voor12 Album van de WeekKijk ook zijn heerlijke show op Lowlands 2015 terug.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12