3voor12 Zeeland

Absynthe Minded tovert De Waterput om tot gezellig buurthuis

Belpopband presenteert nieuw album in akoestische sessie

Het gaat goed met de Belgische popscene. Dit jaar brachten onder andere Intergalactic Lovers, Warhaus, en J. Bernardt goed ontvangen albums uit. Vandaag staat nieuwkomer Bazart voor het eerst in het Sportpaleis in eigen land. De mannen van Absynthe Minded, die al wat langer meegaan in de scene, presenteren vandaag in een kleine setting hun vijfde plaat ‘Jungle Eyes’ in een volle Waterput.

Dat Absynthe Minded hier in De Waterput een nieuw album voorstelt mag eigenlijk al een wonder zijn, in 2015 gaf frontman Bert Ostyn aan dat de band uit elkaar ging. Dit jaar kwam de band terug met ‘The Execution’, de eerste single van ‘Jungle Eyes’. Alsof de band nooit is weggeweest, spelen Ostyn en gitarist Toon Vlerick zich door zowel nieuwe nummers (‘Beam’, ‘Kingpin’, ‘Echo Chamber’) als klassiekers (‘Envoi’, natuurlijk).

Wat zo goed aan de nieuwe nummers is, is dat op plaat de nummers barsten van creativiteit en in gestripte versie nog steeds omhoog blijven staan. Neem nu ‘Beam’, de albumversie heeft allemaal kleine details, zoals het geflirt met golvende elektronica, zodra de drums, bas en elektronica wegvallen, blijft de basis van het nummer omhoog staan. Het samenspel van Ostyn en Vlerick mag er dan ook zijn. De pretogen van Ostyn en Vlerick die met zijn hele lichaam zijn gitaar bespeelt, werken aanstekelijk op het publiek. Het publiek is stil tussen de nummers, knikt goedkeurend op de maat mee, en lacht en kletst gezellig tussen de nummers door.

Terwijl er op de Nederlandse radio vrijwel nooit een nummer van Absynthe Minded te horen is, is het wel duidelijk waarom de winkel vol staat voor de Belgen. Absynthe Minded is live (of het nu met band is of met zijn tweëen) een lust voor het oor. Even is De Waterput het gezelligste buurthuis van Bergen op Zoom. Opdat Absynthe Minded maar nooit meer uit elkaar gaat.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12