3voor12 Zeeland

Vlaamse vrienden doen haren opwaaien in Bar American

Lemuria, Off The Cross en Disfigured Redemption brengen gitaargeweld naar Middelburg

Afgelopen vrijdag was het in Bar American in Middelburg tijd voor een avondje death metal. In een half gevulde bar was het aan Lemuria (melodic black metal), Off The Cross (death/black metal) en Disfigured Redemption (death/doom metal) om de haartjes te laten wapperen.

Disfigured Redemption begint de avond. De band, die één zanger mist vanavond, is duidelijk nerveus. Dit vertaalt zich op het podium. Alleen drummer Teun Coppieters weet zijn zenuwen om te zetten in energie. De rest oogt statisch en zanger Max Prevoo heeft moeite contact met het publiek te maken. Dat is jammer, want hoewel hier en daar een snaartje wordt gemist, kunnen de heren een prima potje metal spelen. Vooral de zanger verdient lof. Hij zingt in zijn eentje nummers die geschreven zijn voor twee zangers. In de muziek is duidelijk de invloed van Behemoth en Heaven Shall Burn aanwezig. Alles bij elkaar moet er wat gesleuteld worden, maar voor een vierde optreden heeft Disfigured Redemption een prima resultaat neergezet.

Dan komt Off The Cross. De vier heren uit Antwerpen barsten vanaf de eerste noot los met hun gitaargeweld. De strakke show en snoeiharde metal krijgen het publiek eindelijk een beetje in beweging. Ieder bandlid speelt strak, energiek, en luid. Zanger Steven Van Crombruggen zoekt actief contact met het publiek, maar krijgt dit te weinig. Off The Cross maakt de belofte van nieuwste metalsensatie meer dan waar met een optreden zo magnifiek als de baarden van de zanger en de drummer.

Het slotakkoord is voor Lemuria, een oude bekende in Bar American. Met bombastische melodic black metal die sterk doet denken aan Finntroll en een goeie dosis energie en humor komt Bar American eindelijk los. Zanger Wesley Beernaert valt op met zijn uithalen en theatrale optreden. Als halverwege het optreden de aandacht van het publiek lijkt af te dwalen wordt ‘A Day of Reckoning’ ingezet. Een vrolijk intro gaat over in een sterk en energiek nummer dat de aandacht weer terugbrengt. Het enige wat je misschien kunt aanmerken aan de show, is dat Lemuria een toetsenist mist om de backingtracks live neer te zetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12