3voor12 Zeeland

Silken de Poorter charmeert in De Drvkkery op Bookstore Day

Rustig door tokkelen en dromen van de eeuwige jeugd

De Drvkkery in Middelburg stond zaterdag in het teken van Bookstore Day, de boekenversie van Record Store Day. Naast een hoop activiteiten rondom boeken was er ook muziek. PopAanZee Academy deelneemster Silken de Poorter mag gewapend met gitaar het winkelend publiek van een deuntje voorzien.

Het is mooi weer. De terrassen zijn afgeladen. De serre van De Drvkkery is dan ook wat leeg. De winkelende mensen lopen langs en kijken nieuwsgierig naar binnen. Een paar blijven even staan om te luisteren, maar vervolgen meestal hun weg. Een enkeling blijft plakken. Betoverd door de klanken van de gitaar en Silken’s stem.

Het optreden oogt wat rommelig. De Poorter weet duidelijk geen fijne houding te vinden op de hoge stoel. Op haar muziekstandaard staan nummers op papier die regelmatig doorzocht worden, op zoek naar de volgende. Een setlist is er niet. Soms lijkt ze even de draad kwijt bij de nummers waarvan ze de tekst leest vanaf haar standaard, waardoor covers soms onverwachte wendingen krijgen. Bij ‘Hallelujah’ gaat de tekst even door elkaar en valt ze even stil.

Maar het zijn niet deze schoonheidsfoutjes, maar de manier waarop De Poorter ermee om gaat, die het optreden maken: even een zuchtje, even een akkoordje opnieuw, maar vooral gewoon doorgaan. Waar dit soms een optreden breekt, creëert het hier juist een zekere charme. De nummers die ze beter in de vingers heeft, zoals haar eigen nummer ‘Unspoken’ en Alphaville’s ‘Forever Young’, worden zonder problemen gespeeld. Met veel overtuiging, een mooie stem en krachtige uithalen laat De Poorter haar talent zien. Niemand vindt het dan ook erg dat het optreden flink uitloopt. En als ze geen nummers meer over heeft, wordt haar gevraagd ‘Forever Young’ nog een keer te doen, want het is zo mooi. Ja, dat kan wel. En met de klanken nog in ons hoofd is het dan toch tijd om onze weg te vervolgen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland