3voor12 Zeeland

Debuutoptreden voor Potential Wonder in De Vrijbuiter

Even geen metal

Rond negen uur ’s avonds is het al druk in de St. Jacobstraat in Goes. Zo nu en dan ontpoppen er nieuwe bandjes in ’t Zeeuwse. Zo ook Potential Wonder. Al een aantal jaar is deze groep fanatiekelingen bezig met schrijven, oefenen en sinds kort treedt de band buiten zijn repetitie-schuur en voormalig schoollokaal en geven ze acte de présence in De Vrijbuiter.

Potential Wonder bestaat uit vijf Goesenaren, met een aantal multi-instrumentalisten die eens wat anders dan anderen willen maken. Het publiek wat zich vanavond heeft verzameld in de volle kroeg krijgt een mix van rock, blues, funk, folk en wereldmuziek voor de kiezen. Een lekker zooitje ongeregeld, maar de nummers zijn zelfgeschreven en de band weet hiermee ruim een uur aan muziek te vullen. Geen ragherrie of moshpit-materiaal, maar muziek om achterover te leunen met een biertje in de hand. Zanger Teun van Staveren wisselt af met tenor-saxofoon en gitaar, terwijl een andere gitarist een aantal keren wisselt voor het toetsenklavier. De bassist, drummer en backing-vocals zangeres/gitarist blijven bij hun leest. Het gezelschap weet het publiek te boeien, zonder al te veel interactie. Teun van Staveren blijft de zangpositie stevig behouden, terwijl de backing-vocaliste van betere huize is en duidelijk meer in haar mars heeft.

Na een uur spelen weet de band nog niet van ophouden en stort zich in een instrumentaal stuk, genaamd ‘Trip in the Woods’. Een track waarbij er laagje voor laag wordt ingezet en zodra het op zijn hoogtepunt is, weer langzaam maar zeker afbouwt. Een pareltje, al mist het nog net dat beetje glans.

Potential Wonder is een aangename toevoeging aan de Zeeuwse muziekscene en past prima op een podium of in een roemrucht café, zonder al te veel poespas.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12