3voor12 Zeeland

Drum ’n Bass in your face-publiek weet dat het beter kan

De 25e editie van het succesvolle DnB-feestje in De Spot liep niet helemaal lekker

Drum ’n Bass in your face is inmiddels een algemeen bekend begrip in Middelburg: gegarandeerd goede feestjes in De Spot. Maar nu wordt er toch een beetje getwijfeld. De speciale invite van High Tea Music was een leuk experiment, maar de grote groep vaste gasten kwam met hogere verwachtingen.

De openings-DJ JTATA voldoet meer dan genoeg en legt de lat voor de avond hoog. Zijn diepe dubstep set valt prima bij het kleine groepje vroege vogels. Jammer dat de meeste anderen  zo laat kwamen en dit vroege hoogtepunt niet zagen gebeuren.

Tijdens de set van AsyLium loopt de zaal voller en stijgt de collectieve hartslag al snel. Van deze DJ uit Westkapelle hebben we nog niet veel gezien, maar het is een goede vangst. Hij draait creatief en gevarieerd, en wint het vertrouwen van het tevreden dansende publiek. Zo hoort het.

De rest van de avond gaat minder soepel. De welbekende en door DJs gevreesde “eeh… ooh…”die ritmisch boven de muziek van de derde DJ, Kromabis, uit schalt is een slecht teken: het publiek verveelt zich. Het begint ze te frustreren. De vier opeenvolgende acts, Kromabis, Zazu, T & Sugah, en Submatik lijken niet compatibel met het publiek. Steeds lijkt het even goed te gaan en komt de boel optimistisch in beweging, maar het loopt telkens weer met een sisser af.

Het is prima als een DJ energie-uitbarstingen en ademmomenten afwisselt, maar hij moet dan wel dezelfde taal spreken als het publiek. Wat spanning, sensatie en plagerij is meer dan welkom, maar als je je best moet doen om je voeten van de grond te krijgen (en dan niet omdat je schoenen zo kleven door het bier) mist er toch echt wat. Dat gevoel van volledige uitputting maar tóch maximaal doorgaan op lichaamsvreemde levensenergie is een herinnering aan de vorige edities van DNBIYF. En het hoopvolle uitzicht naar de volgende.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland