3voor12 Zeeland

Future Old People Are Wizards kruipt onder de huid

Gentenaren bouwen Doomwave-landschappen om in te verdwalen

Na het succesvolle optreden in 2016 keert Future Old People Are Wizard (FOPAW) terug naar ‘t Hof. Met nieuw materiaal op zak dat binnenkort op een album zal verschijnen, lijkt het erop dat ‘t Hof weer zal verdwalen in de donkere soundscapes van FOPAW. 

Erg lang duurt het niet voordat de gitarist het publiek in duikt. Niet per se om de kijkende ogen op te jagen, maar puur zodat hij zelf zijn kicks kan halen uit zijn eigen spel. FOPAW maakt namelijk muziek die je bij je nek grijpt. De dreigende bass synths en donderende drums zetten een stevige basis neer, de hysterische gitaarlijnen vullen de basis in.

Makkelijk maakt het trio het niet. De eerste handvol nummers nemen lang de tijd om te overtuigen, maar wanneer de band ‘Man with Bricks’ inzet met de onheilspellende synth intro is het zweten geblazen. Was de band eerst nog rustig aan het opbouwen met ‘Man with Bricks’ vliegt de band alle mogelijke kanten op met de instrumentatie. FOPAW geeft volle bak gas, neemt het terug, om vervolgens songstructuren kapot te spelen.

FOPAW bewijst zich opnieuw in ’t Hof. Het nieuwe materiaal bouwt de toch al indrukwekkende postrock/doom/synthwave sound uit die naadloos aansluit op ouder materiaal. De Gentenaren nemen de tijd om zich te bewijzen, maar wanneer ze eenmaal aanslaan kruipen ze onder je huid en ben je nog zeker een uur zoet in een set die hartklopping-opwekkend intens is. Een band om te koesteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12